CASA AMB UN PATI INTERIOR

Reforma i ampliació d’una casa situada a la Urbanització Mas Flassià de la localitat de Vidreres.

El programa busca les necessitats específiques d’una parella amb perspectives de futur a curt termini mitjançant la simplicitat, funcionalitat i la polivalència d’espais, l’aprofitament de la il·luminació natural i la relació directa amb l’espai exterior orientat a sud.

El volum de l’habitatge prové de la conseqüència de dividir una part del rectangle que forma la planta baixa, aixecar-lo a la planta superior i desplaçar-lo cap a endavant per formar el porxo, i com a conseqüència el pati interior. Aquest moviment és el que crea les façanes obertes a les orientacions est-oest i les parets cegues a nord-sud, a excepció de les provocades pel moviment dels volums.

El programa s’organitza en quatre zones clarament diferenciades. Per a una part, i situada al fons de la parcel·la, s’estableix el garatge. A la planta baixa es disposa de la zona de nit, d’ambient privat, i la zona de dia, oberta i amb gran entrada de llum natural, tant a orientació nord mitjançant un pati interior, com a orientació sud amb un porxo, formant la tercera zona. La darrera s’ubica a la planta superior i està destinada a la zona d’oci i de convidats.

Vidreres, 2016

 

Client

Privat

 

Equip

NUMUN arquitectura (arquitectura)

Manuel Martín (càlcul estructural)

 

Fotografia

Astrid Torra