CASA AMB VISTES A GALLIGANTS

Reforma d’un habitatge situat en un edifici plurifamiliar de la Plaça Sant Pere, al Barri Vell de Girona.

El programa cerca les necessitats residencials mitjançant la simplicitat, funcionalitat i polivalència d’espais, l’aprofitament de la il·luminació natural i la relació directa amb el gran terrat exterior.

La distribució divideix l’habitatge en dos zones clarament diferenciades, utilitzant la gran sala de zona de dia com espai vertebrador entre la zona de nit i l’espai exterior. Els elements compartimentadors s’entenen com una ànima de fusta recolzada sobre el paviment, que realitza les funcions d’emmagatzematge però que permetrà una adaptabilitat i polivalència d’espais en necessitats futures.

Es reinterpreta la façana, sense alterar la seva composició formal, per dotar a l’habitatge d’una major permeabilitat lumínica, d’una relació més directa amb el gran espai exterior i d’unes visuals excepcionals a l’entorn medieval del Monestir de Sant Pere de Galligants.

 

Girona, 2012

Client

Privat

Equip

NUMUN arquitectura (arquitectura)

Fotografia

David Caminero